США підняли стратегічний бомбардувальник після запуску КНДР балістичної ракети

США підняли стратегічний бомбардувальник після запуску КНДР балістичної ракети

Укрінформ
Американський стратегічний бомбардувальник B-1B взяв участь у спільних навчаннях Повітряних сил США, Південної Кореї та Японії поблизу корейського півострова у середу після запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї (JCS), тристоронні навчання відбулися над водами на схід від південного острова Чеджу.

Південнокорейські винищувачі F-15K, американські F-16 і японські винищувачі F-2 також брали участь у цих навчаннях, проте кількість розгорнутих бомбардувальників типу B-1B не уточнюється.

«Ці навчання були заплановані для зміцнення можливостей трьох країн реагувати на ядерні та ракетні загрози Північної Кореї, включно з її запусками твердопаливних міжконтинентальних балістичних ракет, і щоб продемонструвати тверду рішучість щодо спільної відповіді», — йдеться в заяві JCS.

Читайте також: Україна відреагувала на чергові ракетні випробування КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що в понеділок провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети великої дальності Hwasong-18.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-