Німеччина проти повного припинення вогню у Газі, оскільки це не зупинить ХАМАС

Німеччина проти повного припинення вогню у Газі, оскільки це не зупинить ХАМАС

Укрінформ
Німеччина підтримує посилення надання гуманітарної допомоги жителям сектору Гази, однак виступає проти негайного і повного припинення вогню, оскільки це не зупинить ХАМАС.

Про це заявив речник МЗС ФРН Крістіан Вагнер на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

За словами дипломата, гуманітарна ситуація в Газі є катастрофічною, і уряд Німеччини вітає відкриття додаткового пункту для доправлення гуманітарної допомоги та збільшення її обсягів, у тому числі завдяки тимчасовим гуманітарним паузам, під час яких відбувається також повернення заручників.

«Водночас ми проти вимог повного і негайного припинення вогню», - заявив речник МЗС ФРН.

Читайте також: Припинення вогню в Газі: на голосування Радбезу ООН виносять нову резолюцію

Він наголосив, що Ізраїль має продовжувати захищатися від терору ХАМАСу і Хезболли, дотримуючись при цьому міжнародного гуманітарного права. За словами дипломата, ХАМАС щодня атакує Ізраїль і стверджує, що не припинить, доки не знищить державу.

Німецький дипломат нагадав, що страждання людей у Газі розпочалися 7 жовтня, коли ХАМАС атакував Ізраїль, і зараз це угруповання прикривається населенням сектору.

«ХАМАС відповідальний за страждання народу та може їх припинити», - наголосив дипломат у відповідь на закиди тих, хто обвинувачує ЦАХАЛ у численних жертвах серед палестинців.

Водночас Ізраїль, як зауважив Вагнер, мав би краще дбати про захист цивільного населення.

Читайте також: У війні Ізраїлю та ХАМАСу «загинули надто багато цивільних» - прем’єр Британії

Як повідомлялося, в Ізраїль у понеділок прибув міністр оборони США Ллойд Остін. Його візит відбувається на тлі загострення розбіжностей між президентом США Джо Байденом та прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу через зростання кількості жертв серед мирного населення у Газі. Офіційні особи США очікують переходу Ізраїлю до менш інтенсивної, гіперлокалізованої стратегії, спрямованої на ліквідацію конкретних бойовиків і керівництво ХАМАСу. Такі самі вимоги висловили лідери деяких інших країн.

Фото: IDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-