У війні Ізраїлю та ХАМАСу «загинули надто багато цивільних» - прем’єр Британії

У війні Ізраїлю та ХАМАСу «загинули надто багато цивільних» - прем’єр Британії

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Ріші Сунак заявив, що у війні між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС загинуло занадто багато цивільних осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

"Ізраїль, очевидно, має право захищатися від жахливого терористичного нападу, здійсненого ХАМАСом, але він повинен робити це відповідно до норм гуманітарного права", — сказав Сунак журналістам у Шотландії.

"Очевидно, що загинуло надто багато цивільних, і ніхто не хоче, щоб цей конфлікт тривав навіть на день довше", — додав він.

"Саме тому ми були послідовні — і я висловив це у парламенті минулого тижня — у закликах до сталого припинення вогню, за якого заручники будуть звільнені, ХАМАС припинить ракетні обстріли Ізраїлю, і ми продовжимо надавати більше допомоги".

Читайте також: В Ізраїлі заявили, що війна проти ХАМАСу триватиме «більше ніж кілька місяців»

Він також сказав, що переконував ізраїльського колегу Беньяміна Нетаньягу щодо необхідності розширення доступу, щоб забезпечити життєво важливі гуманітарні потреби в секторі Гази.

"Однією з речей, про які я говорив минулого тижня з прем’єр-міністром Нетаньягу, було відкриття ще одного пункту пропуску, щоб ми могли надавати більше допомоги Газі", - зазначив політик.

Ізраїль погодився та відкрив контрольно-пропускний пункт Керем Шалом на півдні після тиску США.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Читайте також: Припинення вогню в Газі: на голосування Радбезу ООН виносять нову резолюцію

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-