Припинення вогню в Газі: на голосування Радбезу ООН виносять нову резолюцію

Припинення вогню в Газі: на голосування Радбезу ООН виносять нову резолюцію

Укрінформ
У Раді Безпеки ООН сьогодні проведуть голосування щодо нової резолюції, яка закликає до “термінового та сталого припинення бойових дій” у секторі Гази.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

Проєкт резолюції містить заклик до "термінового та сталого припинення бойових дій, щоб забезпечити безпечний та безперешкодний гуманітарний доступ до сектору Гази", а також до"негайного та безумовного звільнення усіх заручників".

Як і у попередній резолюції, винесеній на голосування Радбезу 9 грудня і на яку наклали вето США, у новому документі також прямо не згадується ХАМАС, водночас у ньому засуджуються "всі невибіркові напади на цивільне населення".

Крім того, у тексті підтверджується підтримка рішення про створення двох держав у регіоні та "підкреслюється важливість об’єднання сектору Гази з Західним берегом Йордану під владою палестинського уряду".

За даними ЗМІ, переговори щодо нового тексту тривають. Раніше дипломати повідомили, що Сполучені Штати прагнуть внести зміни до формулювання щодо припинення бойових дій.

Читайте також: Ізраїль відкрив пункт пропуску для ввезення гуманітарної допомоги в Газу

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати наклали вето на проєкт резолюції, винесений на розгляд Ради Безпеки ООН 8 грудня, щодо негайного гуманітарного припинення вогню в Газі.

16 грудн Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка закликає до запровадження у секторі Гази «гуманітарних пауз і коридорів».

7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на териорію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

CNN повідомляв, що офіційні особи США очікують переходу Ізраїлю до менш інтенсивної, гіперлокалізованої стратегії, спрямованої на ліквідацію конкретних бойовиків і керівництво ХАМАСу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-