Ізраїль відкрив пункт пропуску для ввезення гуманітарної допомоги в Газу

Ізраїль відкрив пункт пропуску для ввезення гуманітарної допомоги в Газу

Укрінформ
Вантажівки з гуманітарною допомогою в неділю в'їхали в охоплений війною сектор Гази через прикордонний пункт Керем Шалом з Ізраїлем вперше після того, як він був закритий 7 жовтня після нападу угруповання ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN, з посиланням на офіційних осіб Ізраїлю.

У заяві Ізраїльського офісу з координації урядової діяльності на палестинських територіях (COGAT) йдеться, що в неділю до Гази в'їхала загалом 201 вантажівка з допомогою, зокрема 79 машин - через прикордонний пункт Керем Шалом.

У попередній заяві COGAT йшлося, що допуск вантажівок в Газу через Керем Шалом збільшить обсяг гуманітарної допомоги палестинському анклаву.

Це оголошення сталося після рішення уряду Ізраїлю минулого тижня дозволити перевірку вантажівок з гуманітарною допомогою на пункті Керем Шалом вперше з 7 жовтня.

Єгипетський контрольно-пропускний пункт Рафах, який досі був єдиним відкритим КПП для в’їзду допомоги, міг обслуговувати лише 100 вантажівок щоденно.

"Уряд США змусив Ізраїль знову відкрити прикордонний пункт Керем-Шалом, щоб дозволити вантажівкам з гуманітарною допомогою прямувати безпосередньо до Гази в екстреному порядку", - йдеться у повідомленні.

За даними ООН, обсяг допомоги, що надходить у Газу, становить менше половини від довоєнного рівня.

Читайте також: США почали доправляти гумдопомогу для Гази військовими літаками

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вдерся до Ізраїлю та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях дала змогу звільнити близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-