Німецькі митники заявили, що вилучатимуть підсанкційні товари з посилок із Росії

Німецькі митники заявили, що вилучатимуть підсанкційні товари з посилок із Росії

Укрінформ
Напередодні Різдва і Нового року митниця Німеччини нагадала про заборону на імпорт з Росії широкого кола товарів у рамках запроваджених ЄС санкцій за її агресію проти України і попередила, що вилучатиме такі товари з посилок, що надходять з РФ.

Як передає Укрінформ, про це наголошується у роз'ясненні німецького відомства, яке надійшло у розпорядження DW.

"Підсанкційні товари можуть бути заарештовані та конфісковані митницею", - йдеться у повідомленні.

Німецька митниця при цьому посилається на введені 31 липня 2014 року штрафні заходи за дії РФ, що дестабілізують Україну, які включають заборону ввезення до Європейського Союзу широкого спектру товарів.

Під ембарго підпадають також багато видів товарів, які зазвичай містяться в посилках до свят - целюлоза та папір, деревина та вироби з дерева, каміння та дорогоцінні метали, сигарети, пластмаси та хімічна продукція, у тому числі косметика, зазначається у документі.

Подарункові посилки, що надсилаються приватними особами з Росії іншим приватним особам на території ЄС, не є винятком із санкційного режиму, наголошується в повідомленні.

Читайте також: Британія запроваджує нові санкції проти Росії

При цьому, попри повідомлення деяких ЗМІ, книги та дитячі іграшки під санкції не потрапляють. Це випливає з доповнень до відповідних постанов ЄС, в яких міститься докладний перелік підсанкційних товарів.

Як повідомляв Укрінформ, керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що лідери країн ЄС погодили 12-й пакет санкцій проти Росії. Він може стосуватися експорту зварювальних апаратів, хімікатів, оборонних технологій і ліцензування програмного забезпечення.

Фото: picture alliance/APA/picturedesk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-