Британія запроваджує нові санкції проти Росії

Британія запроваджує нові санкції проти Росії

Укрінформ
Уряд Великої Британії 14 грудня схвалив закон щодо обмежень на товари, технології та джерела фінансування, які могли б підтримувати війну Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

Зазначається, що нові обмеження заборонять експорт низки товарів, які можуть бути використані у військовому чи промисловому призначенні, а також найновіших товарів, які Україна знайшла на полі бою, включаючи запчастин машин та електроніку.

Також уряд заборонить імпорт деяких російських металів.

Крім того, уряд Великої Британії представляє окреме рішення про заборону імпорту алмазів з Росії, та планує запровадити заборону на допоміжні послуги, пов’язані з металами, коли це можна буде зробити спільно з міжнародними партнерами.

Також передбачено низку фінансових заходів, спрямованих на підтримку компаній, які вирішують вийти з Росії.

Крім того, уряд посилить обмеження проти російського фінансового сектора, і зобов’яже дотримуватись більшої прозорості у декларуванні активів у Великій Британії. Ці заходи набудуть чинності вже з 26 грудня.

Відповідно до торговельних даних 2021 року, цей пакет містить обмеження на 70 мільйонів фунтів стерлінгів щодо потенційного експорту Великої Британії до Росії та 67 мільйонів фунтів стерлінгів імпорту з РФ до Британії, а також посилення санкцій щодо експорту товарів на 662 мільйонів фунтів стерлінгів, що уже підпадають під обмеження.

Читайте також: Росія через санкції втратила близько 10% зростання ВВП - радник Єрмака

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії у середу, 6 грудня, оголосив про запровадження нових санкцій щодо окремих осіб і груп, які займаються експортом військового обладнання в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-