Канада закупила для своїх військових у Латвії сучасні протитанкові комплекси

Канада закупила для своїх військових у Латвії сучасні протитанкові комплекси

Укрінформ
Канадські військові, дислоковані у Латвії для стримування можливої російської агресії, незабаром візьмуть на озброєння сучасні портативні протитанкові ракетні комплекси.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у Міністерстві оборони Канади після візиту глави відомства до Латвії.

Канада завершила процес закупівлі портативних бронебійних ракетних систем для наших сил у Латвії, в тому числі ракет, симуляторів й інших допоміжних засобів”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що канадське Міноборони за $32,2 мільйона терміново закупило такі системи у ізраїльської оборонної компанії “Rafael”.

“Перші такі системи мають надійти до середини 2024 року”, - запевнили у відомстві.

У Міноборони додали, що “ця сучасна протитанкова зброя дасть змогу нашим військовим краще протистояти загрозам від основних бойових танків наших противників, зміцнивши таким чином позиції стримування НАТО”.

Читайте також: Канада перекине до Латвії гелікоптери для стримування Росії

Нагадаємо: у рамках операції “Reassurance” для стримування можливої російської агресії у Латвії в складі багатонаціонального батальйону вже шість років несуть службу 540 канадських військових, а загалом до складу батальйону входить більше 1000 осіб.

Через російську агресію Канада пообіцяла подвоїти свій військовий контингент у Латвії й у терміновому порядку закупити для своїх військових у Латвії сучасну протитанкову зброю та системи протиповітряної оборони, в тому числі для боротьби із дронами. Окрім цього до країни вже прибув танковий підрозділ з 15 основних бойових танків Leopard 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-