Канада перекине до Латвії гелікоптери для стримування Росії

Канада перекине до Латвії гелікоптери для стримування Росії

Укрінформ
Наступного року Канада посилить чотирма гелікоптерами багатонаціональну бойову групу НАТО, розміщену у Латвії для стримування можливої російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у міністерстві оборони Канади під час візиту глави відомства до Латвії.

“Починаючи із літа 2024-го року, Канада передасть у підпорядкування Посиленої передової бойової групи у Латвії чотири гелікоптери Griffon”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що з осені 2025-го року Канада також “періодично розгортатиме транспортні гелікоптери Chinook”.

Читайте також: Перші відремонтовані в Литві танки Leopard 2 незабаром повернуться в Україну

“Канада вперше на постійній основі розгортає тактичну авіацію у Європі після завершення операцій у Боснії та Косово наприкінці 1990-их й початку 2000-их років”, - зауважили у відомстві.

Нагадаємо: у рамках операції “Reassurance” для стримування можливої російської агресії у Латвії в складі багатонаціонального батальйону вже шість років несуть службу 540 канадських військових, а загалом до складу батальйону входить більше 1000 осіб. Через російську агресію, Канада пообіцяла подвоїти свій військовий контингент в Латвії й у терміновому порядку закупити для своїх військових у Латвії сучасну протитанкову зброю та системи протиповітряної оборони, в тому числі для боротьбу із дронами. Окрім цього до країни має прибути танковий ескадрон з 15 основних бойових танків Leopard 2.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-