Держдеп назвав умови для покращення відносин США з Росією

Держдеп назвав умови для покращення відносин США з Росією

Укрінформ
Для того, щоби Сполучені Штати пішли на покращення відносин з Росією, Кремль має виконати передумови, зокрема, звільнити незаконно затриманих громадян США, а також вивести війська з України.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер у відповідь на заяви президента РФ під час «прямого включення», передає власний кореспондент Укрінформу.

«По-перше, якби він (Путін – ред.) справді хотів налагодити відносини зі США чи іншими країнами Заходу – я зараз скажу за Сполучені Штати – він міг би почати зі звільнення американців, затриманих незаконно»,- зауважив представник Держдепу.

Він підкреслив, що американська сторона висунула «важливі пропозиції» щодо звільнення громадян США, але РФ відповідає відмовою.

«Друге, що він (Путін - ред.) міг би зробити, це вивести війська з України та дотримуватися територіальної цілісності й суверенітету України»,- підкреслив речник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: РФ відмовляє в консульському доступі до затриманої журналістки Радіо Свобода - Держдеп

У цьому контексті він також наголосив, що саме Україна має вирішувати, як вона бачить припинення війни та власне майбутнє. Однак Путін, за його словами, попри заяву про бажання покращити відносини, не виявив жодної готовності до проведення доброчесних переговорів про мир в Україні та фактично підтвердив, що його цілі у війні не змінилися.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Держдепартамент США назвав помилкою ставку Путіна на те, що він хоче «пережити Захід» та дочекатися, поки підтримка України ослабне з боку міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-