В Естонії завершили будівництво 40-кілометрового паркану на кордоні з РФ

В Естонії завершили будівництво 40-кілометрового паркану на кордоні з РФ

Укрінформ
В Естонії цього тижня завершили будівництво 40-кілометрового паркану вздовж південного кордону з РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Нашою метою є високотехнологічна сучасна прикордонна інфраструктура", — сказав міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Лаанемец під час церемонії відкриття споруди, додавши, що після її завершення у 2025 році "східний кордон ЄС, що пролягає уздовж кордону з Естонією, має бути оснащений найсучаснішим обладнанням, системами безпеки та спостереження за допомогою безпілотників".

Як зазначається, Естонія хоче посилити охорону свого кордону, оскільки зростає занепокоєння у зв’язку з недружніми діями РФ щодо інших країн ЄС.

"Покрити майже 340 кілометрів кордону – нелегка справа, незалежно від того, чи йдеться про інфраструктуру огорожі на материку чи системи спостереження на воді. Естонія подала заявку на отримання фінансування від ЄС для розвитку таких можливостей, як безпілотне спостереження та радіолокаційний моніторинг позицій на озерах та річках", – додав Лаанемец.

Читайте також: Укріплення і станції моніторингу: Естонія планує зміцнити кордон із Росією до 2027 року

Як повідомлялося, загальна довжина естонсько-російської прикордонної лінії становить 338 кілометрів. Із них 76 кілометрів проходять річкою Нарва і ще 127 кілометрів - Чудським озером. Сухопутний кордон довжиною 135 кілометрів розташований здебільшого у важкопрохідній місцевості та в лісових районах.

Фото: POLITICO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-