Французький філософ вважає за необхідне виключити Росію з Ради безпеки ООН

Французький філософ вважає за необхідне виключити Росію з Ради безпеки ООН

Ексклюзив
Укрінформ
Французький філософ і журналіст, автор документальних фільмів про нинішню російську війну проти України Бернар-Анрі Леві вважає за необхідне виключити Росію з Ради безпеки ООН, оскільки вона займає місце постійного члена РБ безпідставно і необґрунтовано.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Більше того, адже Росія вкрала місце в Раді безпеки. Немає жодних правових підстав для того, щоб Росія посідала місце постійного члена в Раді безпеки ООН», – пояснив він.

За його словами, після розпаду Радянського Союзу відбулася неформальна зустріч представників групи країн, які утворилися в результаті розвалу. «І було вирішено, наче в гангстерському клубі, що Росія представлятиме цю групу. Але офіційного прийому Росії до Організації Об’єднаних Націй не було», – зазначив Леві.

На його переконання, наступником СРСР могла бути й Україна, як і Росія.

«Україна була серед спадкоємців тих, хто переміг нацизм, – у тій частині світу, яка була Радянським Союзом», – додав він.

Багато країн, у тому числі й Україна, «мають підстави успадкувати минуле, яким був Радянський Союз», вважає філософ.

Читайте також: Україна ініціює дебати щодо присутності Росії в Радбезі ООН

Росія вважається одним із п’яти постійних членів Ради безпеки ООН (ще десять членів обираються на два роки). Відповідно до Статуту ООН постійними членами Радбезу є США, Велика Британія, Франція, Китай та Радянський Союз. Росія називає себе продовжувачем Радянського Союзу, проте жодних рішень щодо цього ні Генеральна асамблея, ні Рада безпеки ООН не ухвалювали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-