Росія домовлятиметься з Іраном про постачання нових видів озброєння - експерт

Росія домовлятиметься з Іраном про постачання нових видів озброєння - експерт

Укрінформ
Присутність російського диктатора Путіна останнім часом на міжнародних майданчиках, в онлайні чи особисто, говорить про те, що відбувається послаблення міжнародного розголосу щодо сутності російського режиму.

Як передає Укрінформ, про це Українському радіо сказав експерт з політики країн Азії незалежного аналітичного центру "ADASTRA" Антон Ганоцький.

"Стосовно Путіна спостерігається цікава тенденція, особливо останні пів року. Він особисто доволі часто став бути присутнім на міжнародних майданчиках. Так, в онлайні це відбувається, в деяких випадках сам прилітає. І це говорить про те, що відбувається послаблення міжнародного розголосу щодо сутності російського режиму. Це доволі небезпечна ситуація. І спостерігаючи за текстами деяких західних ЗМІ, де пишуть, що треба домовлятися з Росією, що треба перемовини вести і навіть повертати її до міжнародної спільноти, це доволі негативна тенденція", - зазначив експерт.

Читайте також: Путіну потрібні здобутки у війні перед оголошенням президентської кампанії - Україна в ОБСЄ

На думку аналітика, вояж Путіна до арабських країн, а також приліт президента Ірану до Москви – це "демонстрація нового рівня союзницьких відносин між цими країнами-паріями". Але їхня мета одна – Росії потрібні іранські ракети та нові схеми для обходу західних санкцій. "Матимуть місце перемовини щодо постачання нових видів озброєння Іраном до Росії. Ті самі балістичні ракети та нові види безпілотників – це 100% буде обговорюватись", – зазначив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Путін вперше після видачі ордера на його арешт Міжнародним кримінальним судом у Гаазі прибув із візитом у країну, яка не межує з Росією, - Об'єднані Арабські Емірати.

Після візиту до арабських країн Путін зустрівся в Москві з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі.

ОАЕ, Саудівська Аравія та Іран входять до міжнародного картелю ОПЕК, який намагається утримувати ціни на нафту на міжнародних ринках.

Читайте також: У зриві допомоги Україні зацікавлені Москва, Тегеран і Пекін – Блінкен

ОАЕ та Саудівська Аравія не беруть участь у роботі МКС, який видав ордер на Путіна у березні 2023 року. Після оголошення в розшук російський президент відвідував три держави СНД і Китай, що межує з Росією, але пропустив саміти БРІКС у Південній Африці та G20 в Індії.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-