Найбільшими прихильниками розширення Євросоюзу є литовці

Найбільшими прихильниками розширення Євросоюзу є литовці

Опитування
Укрінформ
Прискорення прийому нових членів у Європейський Союз підтримують 72% литовців, що є найвищим показником серед усіх країн-членів ЄС.

Про це свідчать дані опитування Євробарометру, повідомляє Укрінформу із посиланням на LRT.

Наступними найбільшими прихильниками розширення ЄС є Польща, Ірландія, Хорватія та Іспанія (по 68%). Наприкінці списку опинилися Чехія (37%), Словаччина (40%), Австрія та Кіпр (по 41%), а також Німеччина (43%).

За даними опитування, литовці залишаються найбільшими ентузіастами Європейського Союзу - 94% опитаних вважають, що членство в ЄС є корисним для країни. Це найвищий показник серед країн ЄС.

Ключовими перевагами членства в ЄС респонденти у Литві назвали внесок у мир і безпеку (43%), економічне зростання (41%), нові можливості для працевлаштування (37%).

Зазначається, що в цілому громадяни країн ЄС сталі дещо більш оптимістичними, ніж пів року тому, щодо їхнього рівня життя, на який вплинули пандемія COVID-19, війна в Україні та зростання інфляції.

Євробарометр — міжнародний проєкт регулярних опитувань громадської думки, що здійснюється під егідою Європейської Комісії.

Читайте також: Україна стала «прискорювачем» для процесу розширення ЄС - Боррель

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни РФ проти України Литва видала 46 тис. цифрових дозволів на проживання на підставі тимчасового захисту. У Литві нині проживає понад 85 тис. українців,

Фото: J. Stacevičiaus/LRT nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-