Польща також бойкотуватиме засідання ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Польща також бойкотуватиме засідання ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Укрінформ
Чинний глава МЗС Польщі Шимон Шинковський вел Сеньк не братиме участі у засіданні ОБСЄ у Скоп’є через участь в ньому російського міністра Сергія Лаврова.

Про це Шинковський вел Сеньк повідомив в середу в польському Сеймі, передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що критично ставиться до того, що міністр закордонних справ Росії - країни, яка є агресором і несе відповідальність за воєнні злочини, має на рівних з іншими партнерами брати участь у зустрічі, спрямованій на розбудову миру та безпеки в Європі.

Читайте також: Ще кілька міністрів бойкотуватимуть зустріч ОБСЄ через участь Лаврова - Кулеба

Глава польської дипломатії підкреслив, що для МЗС Польщі це “неприйнятно”, відтак ніхто інший з керівництва МЗС не братиме участі в цій зустрічі.

Він додав, що у цьому контексті МЗС Польщі також враховує інші шкідливі дії Росії в рамках ОБСЄ, зокрема, саботаж бюджету організації та перешкоджання запланованим кадровим змінам в ній.

Читайте також: Боррель поїде на Раду міністрів ОБСЄ, але не зустрічатиметься там із Лавровим

Як інформувалося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ в Македонії у зв’язку із заявленою присутністю на ньому глави МЗС Росії Сергія Лаврова. Про свій бойкот цієї події також оголосили міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-