Боррель поїде на Раду міністрів ОБСЄ, але не зустрічатиметься там із Лавровим

Боррель поїде на Раду міністрів ОБСЄ, але не зустрічатиметься там із Лавровим

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель візьме особисту участь у засіданні Раді міністрів ОБСЄ у Скоп’є, однак не буде зустрічатися з присутнім там главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Як передає Укрінформ, про це Боррель заявив під час спільної пресконференції з главою МЗС України у вівторок у Брюсселі.

“Я маю певний досвід спілкування з паном Лавровим у складних обставинах. Я поїду на засідання ОБСЄ. Ми мусимо поїхати, ми є членами цієї організації і мусимо представити свої погляди та протиставити їх поглядам Росії", – прокоментував Боррель питання про те, чи братиме він участь у засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Скоп'є.

Разом із тим, головний дипломат ЄС повідомив, що він не буде спілкуватися з присутнім на зустрічі главою МЗС РФ, оскільки повинен буде відразу повертатися до Брюсселя.

Читайте також: Глави МЗС країн Євросоюзу ухвалили спільне послання на підтримку України - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ 30 листопада – 1 грудня в м. Скоп'є у зв’язку із заявленою присутністю на ньому глави МЗС Росії Лаврова.

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви також не братимуть участь у Раді міністрів ОБСЄ у Скоп’є у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС країни-агресорки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-