Ще кілька міністрів бойкотуватимуть зустріч ОБСЄ через участь Лаврова - Кулеба

Ще кілька міністрів бойкотуватимуть зустріч ОБСЄ через участь Лаврова - Кулеба

Укрінформ
Країн, які не згодні з участю глави МЗС РФ Сергія Лаврова у міністерському засіданні ОБСЄ у Скоп’є, більше за чотири, але кожна держава висловлює свій протест по-різному.

Про це заявив під час спілкування з українськими ЗМІ у Брюсселі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що сьогодні до нього підходили представники деяких країн, які сказали, що не будуть на міністерському засіданні ОБСЄ через участь Лаврова, але не говоритимуть про це публічно. Міністри ще кількох країн, за словами Кулеби, сьогодні будуть присутні на вечері у Скоп’є, яка проходитиме без глави МЗС РФ, але не братимуть участі завтра в офіційній частині, де буде Лавров.

«Країн, які не згодні з участю Лаврова (у міністерському засіданні ОБСЄ у Скоп’є – ред.), більше ніж чотири, але кожна країна сама вирішує - і ми поважаємо це, - яким чином проявляти цю незгоду», - сказав Кулеба.

Коментуючи македонське головування в ОБСЄ, він відзначив, що Північна Македонія весь рік принципово і послідовно підтримувала Україну, і висловив їй подяку за це.

Читайте також: Боррель поїде на Раду міністрів ОБСЄ, але не зустрічатиметься там із Лавровим

«Що стосується рішення про запрошення Лаврова, то є група держав-учасниць ОБСЄ, які вважають, що на цей крок варто було піти, щоб урятувати ОБСЄ від повного колапсу і розвалу у зв’язку з тим, що потрібно ухвалити рішення про бюджет, про головування і про перепризначення керівників організації. Моя позиція добре відома: якщо ми дійсно хочемо врятувати ОБСЄ, то ми маємо або перезаснувати ОБСЄ без Росії, або знайти шлях виключити Росію з ОБСЄ», - наголосив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ у зв’язку із заявленою присутністю на ньому глави МЗС Росії Сергія Лаврова.

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви також не братимуть участі у Раді міністрів ОБСЄ у Скоп’є через у зв’язку з присутністю на ньому Лаврова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-