У Венеції з наступного року братимуть плату з одноденних туристів

У Венеції з наступного року братимуть плату з одноденних туристів

Укрінформ
Влада Венеції з наступного року стягуватиме з одноденних туристів €5 ($5,45) за вхід до міста у пікові дні, вважаючи, що це допоможе зменшити натовпи туристів.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Мер Венеції Луїджі Бругнаро підкреслив, що цей збір не є новим туристичним податком або спробою отримати додаткові доходи. За його словами, це перший у своєму роді експеримент з регулювання туристичних потоків в одному з найбільш відвідуваних місць світу. Таким чином туристіві спонукатимуть уникати періодів масових скупчень та приїжджати в інші дні.

Пілотна програма передбачає 29 "платних" днів із квітня до середини липня, включно з більшістю вихідних, які будуть обкладатися одноденною платою в години пік - з 8:30 до 16:00. Тобто відвідувачі, які приїжджають до Венеції на вечерю або концерт, не платитимуть.

Водночас передбачається низка пільг, зокрема для жителів та осіб, які народилися в місті, студентів та працівників, а також туристів, які забронювали готель чи інше житло.

З 16 січня запрацює сайт www.cda.ve.it, на якому відвідувачі зможуть "зарезервувати" свій день у Венеції. За одноденну мандрівку треба сплатити €5 й отримати QR-код, який перевірятиметься у семи точках контролю по всьому місту, в тому числі на залізничному вокзалі.

Читайте також: У Помпеях археологи знайшли кімнати, де жили раби

Відвідувачі, які забронювали готель, вводять інформацію про свій готель і також отримують QR-код, який потрібно показати, без необхідності платити, оскільки їхній готельний рахунок вже включатиме плату за проживання у Венеції.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Світової спадщини ЮНЕСКО вирішив не додавати італійську Венецію до переліку пам’яток світової спадщини, що перебуває під загрозою зникнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-