Прем'єр Фінляндії заявив, що переговори з РФ про ситуацію на кордоні не дали результатів

Прем'єр Фінляндії заявив, що переговори з РФ про ситуацію на кордоні не дали результатів

Укрінформ
Уряд Фінляндії може ухвалити додаткові обмеження на кордоні з РФ у разі погіршення ситуації і за потреби закрити весь східний кордон.

Про це заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, передає Укрінформ із посиланням на Yle.

"Якийсь час російська влада пропускала людей без належних документів. Є ознаки, що ця діяльність має організований характер", - заявив Орпо.

За його словами, вирішити проблему через дипломатичні канали з Росією не вдалося. Він наголосив, що у фінського уряду "висока готовність" ухвалити подальші обмеження в разі погіршення ситуації.

"Тому в нас готуються додаткові заходи. Ці рішення мають бути ретельно підготовлені та пропорційні ситуації", - заявив Орпо.

За інформацією видання, МЗС Росії викликало посла Фінляндії Антті Хелантеря і висловило йому протест через закриття 4 пунктів пропусків на кордоні. У Москві назвали це рішення фінської влади "однозначно провокативним" і таким, що "явно йде в руслі спроб ще більше загострити наші відносини".

Читайте також: Кремль назвав вигаданими причини закриття кордонів Фінляндією

Як повідомлялося, 16 листопада глава МВС Фінляндії Марі Рантанен заявила про закриття чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Росією у відповідь на зростання кількіості прохачів притулку.

Згодом міністр фінансів Фінляндії Ріікка Пурра заявила, що уряд готовий за потреби закрити весь кордон із Росією.

Фото: Timo Sihvonen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-