Генсек ООН шкодує через вихід Росії з Договору про заборону ядерних випробувань

Генсек ООН шкодує через вихід Росії з Договору про заборону ядерних випробувань

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш «глибоко шкодує» про вихід Російської Федерації з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ).

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив у понеділок журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

"Від моменту ухвалення договору Росія була лідером у прагненні ввести його в дію. Викликає занепокоєння зміна цієї тенденції", - сказав Дюжаррік, наголосивши, що ДВЗЯВ має вирішальне значення для міжнародного миру і безпеки.

Від також підкреслив, що всі держави, а надто ті, чия ратифікація необхідна для набуття договором чинності, мають ратифікувати його без зволікань і будь-яких умов.

Читайте також: Гутерреш - про ситуацію в Газі: Безпрецедентна ескалація, що підриває гуманітарні цілі

"А держави, які володіють ядерною зброєю, повинні спільно підтвердити мораторій на проведення випробувань і взяти на себе зобов'язання не вдаватися до жодних дій, котрі б суперечили об'єкту і меті договору», - підсумував речник Генсека ООН.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін підписав закон про скасування ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Фото: JASON SZENES/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-