Блінкен у Сеулі обговорить постачання КНДР зброї Росії

Блінкен у Сеулі обговорить постачання КНДР зброї Росії

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен наступного тижня здійснить візит до Південної Кореї, де, зокрема, обговорить постачання КНДР зброї Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі речника Держдепу Метью Міллера.

«Держсекретар вирушить до Сеула, щоб зустрітися з президентом Юн Сок Йолем, міністром закордонних справ Пак Джіном і радником з національної безпеки Чо Те Йонгом. Держсекретар обговорить способи, як Сполучені Штати та Південна Корея можуть відповісти на глобальні виклики, включаючи війну Росії проти України та зростаючу військову співпрацю Росії з КНДР, а також на нестабільність на Близькому Сході. Вони також обговорять спільні зусилля щодо підтримки двосторонніх інвестицій та економічної безпеки», - сказав Міллер.

Yonhap зазначає, що дводенний візит Блінкена до Сеула розпочнеться 8 листопада.

Для самого держсекретаря це стане його першою поїздкою до Південної Кореї з моменту формування уряду Юн Сок Йоля у травні 2022 року.

Читайте також: КНДР відправила мільйон артилерійських снарядів до Росії - розвідка Південної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, військові Південної Кореї заявили, що КНДР могла передати Росії балістичні ракети малої дальності та ракети для переносних зенітно-ракетних комплексів, на додачу до артилерійських снарядів для її війни проти України.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-