Пакет на $106 мільярдів: Білий дім працюватиме з Конгресом задля двопартійної  підтримки

Пакет на $106 мільярдів: Білий дім працюватиме з Конгресом задля двопартійної підтримки

Укрінформ
Адміністрація Байдена налаштована на тісну взаємодію з Конгресом задля досягнення двопартійної підтримки пакета допомоги на суму $106 млрд, з яких $61 млрд передбачено для України.

Про це заявила на пресбрифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Під керівництвом президента Байдена ми організували глобальну відповідь на вторгнення Путіна в Україну та надали допомогу Ізраїлю після варварської терористичної атаки ХАМАС. Зараз нам потрібно, щоб Конгрес забезпечив додаткові ресурси, які сприятимуть розвитку нашої національної безпеки та підтримають наших союзників і партнерів у боротьбі проти тиранів і терористів», - сказала Жан-П’єр.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за потужне звернення щодо війни в Україні й Ізраїлі

Вона запевнила, що адміністрація США продовжить працювати з членами обох партій у Конгресі, аби «досягти двопартійної угоди впродовж наступних тижнів».

Представниця Білого дому підкреслила, що світ стежить за процесом, і американський народ очікує, «що їхні лідери об’єднаються і досягнуть цих пріоритетів».

Читайте також: Білий дім: Відвернутися від подальшої підтримки України було б великою помилкою

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Білий дім спрямував офіційний запит до Конгресу з фінансуванням пакета допомоги на загальну суму $106 млрд. Більшу частину цих коштів (понад $61 млрд) передбачено на підтримку України, решту - для реагування на ситуацію в Ізраїлі та інші актуальні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-