Росія передала ХАМАС невелику кількість захопленої в Україні стрілецької зброї - Юсов

Росія передала ХАМАС невелику кількість захопленої в Україні стрілецької зброї - Юсов

Укрінформ
Росія передала палестинському угрупованню ХАМАС невелику кількість стрілецької зброї, захопленої в Україні.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Йдеться про стрілецьку зброю, про невеликі обсяги. Українські Сили безпеки і оборони у бою здобули велику кількість важкого озброєння, техніки, у тому числі і стрілецьку зброю окупантів. На превеликий жаль, є такі випадки у контексті стрілецького озброєння і з боку загарбників", - сказав Юсов.

Читайте також: Зеленський: Росія - серед тих, хто підтримує ХАМАС

За його словами, РФ передала ХАМАС окремі зразки зброї контрабандними каналами, щоб реалізувати ІПСО проти України на міжнародній арені і спробувати послабити підтримку України з боку партнерів і союзників.

Водночас Юсов зазначив, що швидко такі дії не відбуваються, адже реалізація подібної спецоперації потребує підготовки. "Вочевидь, мова про заздалегідь сплановані дії", - констатував представник ГУР.

Він додав: є інформація, що у переданні зброї ХАМАСу могли бути задіяні так звані російські ПВК, які "є частиною державної терористичної політики РФ".

Читайте також: Україна має визнати ХАМАС терористичною організацією - депутат

Водночас за словами Юсова, можна стверджувати, що РФ була "так чи інакше" поінформована про чергову ескалацію й атаки на Ізраїль.

Як повідомлялося, постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Російська Федерація передала ХАМАС зброю, аби «підкріпити» фейки, які Кремль поширює про військову допомогу Україні.

У ГУР поінформували, що РФ проводить кампанію з дискредитації України, використовуючи напад ХАМАСу на Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-