Зеленський: Росія - серед тих, хто підтримує ХАМАС

Зеленський: Росія - серед тих, хто підтримує ХАМАС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Російська Федерація є однією з тих країн, які підтримують напад ХАМАСу на Ізраїль.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у Бухаресті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хто стоїть за ХАМАСом? Я думаю, відповідь достатньо проста: той, хто їх підтримує. Ми можемо подивитися - підтримує публічно, підтримує зброєю, це ж не один день, це відбувається тривалий час. Думаю, що тут може бути розгорнута відповідь, яку ви самі можете знайти. А також у соцмережах ви можете побачити по сітках, хто дає відповідні сигнали. Ми вважаємо, що Росія - одна із тих, хто допомагав і стоїть за такими відповідними кроками», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна та Румунія підписали заяву про стратегічне партнерство

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Внаслідок атак ХАМАС від суботи постраждали вже 2 806 осіб, ще понад 900 ізраїльтян загинули.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тис. резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАС.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-