Україна має визнати ХАМАС терористичною організацією - депутат

Україна має визнати ХАМАС терористичною організацією - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Україна має визнати ісламістське угруповання ХАМАС терористичною організацією.

На цьому голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (парламентська фракція "Слуга народу") наголосив у коментарі Укрінформу.

"Україна має визнати ХАМАС терористичною організацією. Я вважаю це доцільним, по-перше, тому що від дій ХАМАСу загинули громадяни України. Це серйозний аргумент, який не залишає сумнівів у тому, що це – терористична організація. Необхідно продемонструвати жорстку реакцію. По-друге, Європейський Союз визнає ХАМАС терористичною організацією. Оскільки Україна – кандидатка на вступ до ЄС, ми маємо координувати свою зовнішню політику із зовнішньою політикою Євросоюзу", – сказав Мережко.

Він зазначив, що народні депутати давно зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про визнання ХАМАСу терористичною організацією – "Про засудження діяльності радикальної ісламської організації ХАМАС та визнання її терористичною" (№5530) від 20 травня 2021 року. На думку голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, настав час ухвалити відповідну законодавчу ініціативу. Водночас народний депутат підкреслив, що перед ухваленням необхідно проконсультуватися з Міністерством закордонних справ України й іншими компетентними органами, щоби пропрацювати всі аспекти проєкту.

Читайте також: Зеленський - про напад на Ізраїль: Світ має засуджувати терор і всіх, хто йому допомагає

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тисяч резервістів для відповіді на терористичну атаку.

Станом на 10 жовтня, за даними посольства Ізраїлю в Сполучених Штатах Америки, внаслідок нападу ХАМАСу – 998 загиблих і щонайменше 3418 поранених.

Що стосується загиблих чи постраждалих українців, речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко поінформував, що після підтвердження загибелі двох українок ситуація не змінилася. За його словами, дипломати мають інформацію про можливу загибель ще трьох українців – двоє на території Ізраїлю, один на території сектору Гази, але ці дані поки не підтверджені.

США, Європейський Союз, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-