Зеленський - про напад на Ізраїль: Світ має засуджувати терор і всіх, хто йому допомагає

Зеленський - про напад на Ізраїль: Світ має засуджувати терор і всіх, хто йому допомагає

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає, аби увесь світ засудив терор і всіх тих, хто йому допомагає чи може допомагати, та закликає не дати Росії чи будь-якому іншому розпалювати протистояння.

Про це він зазначив під час спільної пресконференції з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у Бухаресті, коментуючи ситуацію на Близькому Сході, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як і Україна, Румунія принципово засудила терористичний напад на Ізраїль. Це дуже важливо і потрібно, щоб увесь світ реагував так само, принципово засуджуючи терор та усіх, хто допомагає чи може допомогти терористичним нападам. Треба не дати насильству поширитись Близьким Сходом. Треба не дати Росії чи будь-кому іншому розпалити протистояння і треба зберегти результати всієї тієї роботи в регіоні, яка може нарешті принести довготривалий спокій та убезпечити від терору», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 жовтня перебуває з офіційним візитом у Румунії.

Читайте також: ХАМАС намагається втягнути інші країни у війну - речниця Сил оборони Ізраїлю

7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Внаслідок атак ХАМАС по Ізраїлю від суботи постраждали вже 2 806 осіб, ще понад 900 ізраїльтян загинули.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тис. резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАС.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-