ХАМАС намагається втягнути інші країни у війну - речниця Сил оборони Ізраїлю

ХАМАС намагається втягнути інші країни у війну - речниця Сил оборони Ізраїлю

Ексклюзив
Укрінформ
Угруповання ХАМАС закликає арабів в інших країнах приєднатися до війни з Ізраїлем у прагненні знищити якомога більше ізраїльтян.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомила речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон.

«Ми бачимо, що ХАМАС із самого початку закликав Хезболлу на півночі, ізраїльських арабів і палестинців у Лівані, Сирії та окрузі Юдеї та Самарії втрутитися в цю війну і допомогти їм», – повідомила Міхельсон.

Читайте також: ХАМАС утримує у Газі до 150 ізраїльтян - представник в ООН

Роз’яснюючи сутність терористичної організації ХАМАС, співрозмовниця агентства зазначила, що основна мета терористів – «знищити державу Ізраїль та вбити якомога більше євреїв».

Вона також визнала, що терористи частково досягли своїх цілей, оскільки «за одну добу було вбито більше євреїв, ніж за будь-яку іншу добу після завершення Другої світової війни».

Коментуючи питання потенційних атак на Ізраїль із північного напрямку, Міхельсон повідомила, що чотири терористи, не пов’язані з Хезболлою, спромоглися потрапити на територію Ізраїлю з Лівану 9 жовтня, проте всі вони були невдовзі знищені.

На цей інцидент ЦАХАЛ відповів ударами по інфраструктурі Хезболли на півдні Лівану, повідомила речниця Сил оборони Ізраїлю.

Читайте також: Іран роками навчав бойовиків ХАМАС - речниця Сил оборони Ізраїлю

Коментуючи цілі Сил оборони Ізраїлю, речниця заявила, що основною метою є домогтися, аби «ХАМАС, як терористична організація, ніколи більше не змогла атакувати Ізраїль».

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Кількість загиблих внаслідок атак ХАМАС перевищила 900 осіб. Серед загиблих – двоє громадянок України.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Читайте також: Північна Корея звинуватила Ізраїль в ескалації конфлікту з ХАМАС

Тим часом Об’єднані Арабські Емірати попередили Сирію про неприпустимість будь-якого втручання у війну між ХАМАСом та Ізраїлем.

За повідомленнями ЗМІ, кілька держав, у тому числі США, дуже занепокоєні, що війна може перекинутися на територію Лівану чи Сирії й перерости у регіональний конфлікт.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-