Ердоган пропонує посередництво в палестино-ізраїльському конфлікті

Ердоган пропонує посередництво в палестино-ізраїльському конфлікті

Укрінформ
Президент Туреччини заявив про готовність до будь-якої форми посередництва для залагодження палестино-ізраїльського конфлікту, включаючи обмін полоненими.

Про це Реджеп Тайїп Ердоган заявив після засідання уряду в Анкарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми, як Туреччина, готові до будь-якого виду посередництва, включно з обміном полоненими, якщо цього вимагатимуть сторони… Ми продовжуємо наші інтенсивні дипломатичні контакти заради миру між Ізраїлем і Палестиною”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Туреччина здійснює «телефонну дипломатію» щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

Президент Туреччини закликав Ізраїль припинити бомбардування палестинських земель, а палестинців припинити переслідування цивільних поселень в Ізраїлі.

“Ми продовжуємо наші інтенсивні дипломатичні контакти заради миру між Ізраїлем і Палестиною... Навіть у війні присутні етикет і мораль. Сторони зобов'язані їх дотримуватися. Як ми завжди наголошуємо, у справедливому мирі немає переможених”, - сказав турецький лідер.

Читайте також: Туреччина пропонує допомогу в розв'язанні конфлікту між Палестиною та Ізраїлем

За його словами, в регіоні не запанує мир без створення незалежної, суверенної держави Палестина з географічною цілісністю в межах кордонів 1967 року, зі столицею в Єрусалимі.

Президент Туреччини також повідомив про підготовку гуманітарної допомоги для жителів Гази.

Читайте також: Ердоган збирає уряд для обговорення палестино-ізраїльського конфлікту

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Туреччини Ердоган закликав Ізраїль та Палестину до стриманості та уникнення кроків, які можуть призвести до ескалації напруженості. Пізніше він назвав ізраїльсько-палестинський конфлікт основою всіх проблем на Близькому Сході, єдиним способом вирішенням якого є створення двох держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-