Ердоган закликав Ізраїль та Палестину до деескалації

Ердоган закликав Ізраїль та Палестину до деескалації

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав Ізраїль та Палестину до стриманості та уникнення кроків, які можуть призвести до ескалації напруженості.

Про це він сказав на з'їзді керівної партії в Анкарі у суботу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо сторони діяти стримано у світлі подій в Ізраїлі сьогодні вранці та триматися подалі від імпульсивних кроків, які призведуть до ескалації напруженості», - наголосив Ердоган.

Він заявив, що Туреччина прагне розв'язувати проблеми з усіма країнами регіону шляхом дипломатії та діалогу.

Читайте також: У Єгипті поліцейський відкрив вогонь по ізраїльських туристах, є загиблі

“Зупинка кровопролиття в регіоні є нашим пріоритетним порядком денним. Шлях до досягнення цього - через захист справедливості та міжнародного права", - сказав Ердоган.

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вдерлися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС, а прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни, розпочато зачистку терористів. По всьому Ізраїлю запроваджено надзвичайний стан. Також Ізраїль припинив електропостачання Сектору Газа.

Читайте також: Ізраїль евакуює всіх жителів міст поблизу Гази впродовж доби

Надвечір 7 жовтня армія Ізраїлю заявила, що відновила контроль над більшістю населених пунктів на кордоні зі Смугою Гази, в які проникли бойовики «Хамасу».

Водночас кількість загиблих ізраїльтян внаслідок атаки ХАМАС досягла 300, понад 1400 поранених.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Туреччина запропонувала допомогу в розв’язанні конфлікту між Палестиною та Ізраїлем, аби він не поширився на більшу територію.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-