Ердоган збирає уряд для обговорення палестино-ізраїльського конфлікту

Ердоган збирає уряд для обговорення палестино-ізраїльського конфлікту

Укрінформ
В Анкарі у понеділок відбудеться засідання уряду, на якому першочергово розглядатимуть протистояння між Ізраїлем і Палестиною та антитерористичні операції проти Робітничої партії Курдистану.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

"Першочерговим пунктом порядку денного засідання уряду будуть зіткнення між Ізраїлем і організацією ХАМАС у Палестині та операції Ізраїлю проти Гази. Операції проти РПК також стануть одним із важливих питань порядку денного засідання Кабміну", – повідомляє телеканал.

Зазначається, що засідання Кабміну планувалося провести в середу, але його було перенесено на понеділок.

Очікується, що міністр національної оборони в ході засідання поділиться останніми подробицями, зокрема щодо останніх операцій по боротьбі з тероризмом.

За результатами засідання уряду президент Реджеп Тайїп Ердоган виступить із заявою.

Читайте також: Туреччина здійснює «телефонну дипломатію» щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Туреччини Ердоган закликав Ізраїль та Палестину до стриманості та уникнення кроків, які можуть призвести до ескалації напруженості. Пізніше він назвав ізраїльсько-палестинський конфлікт основою всіх проблем на Близькому Сході, єдиним способом вирішенням якого є створення двох держав.

Туреччина також запропонувала допомогу в розв’язанні конфлікту між Палестиною та Ізраїлем, аби він не поширився на більшу територію. Пізніше посол Ізраїлю в Анкарі заявив, що ще зарано обговорювати посередництво, і заявив, що напад ХАМАСу показав, що угрупованню не слід мати присутності в Туреччині чи деінде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-