В Японії почали приймати заявки на компенсації репутаційної шкоди через воду з «Фукусіма-1»

В Японії почали приймати заявки на компенсації репутаційної шкоди через воду з «Фукусіма-1»

Укрінформ
Компанія-оператор АЕС «Фукусіма-1» Tokyo Electric Power Company (TEPCO) почала приймати заявки на компенсацію репутаційних збитків через скидання в океан очищеної води з пошкодженої атомної станції.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

В TEPCO заявили, що компенсаційні виплати здійснюватимуться незалежно від періоду часу, території та типу бізнесу.

Компанія почала приймати заявки в понеділок і планує оперативно оцінити розміри збитків заявників, визначити суму компенсації та з 20 листопада почати виплати тим, чиї документи відповідатимуть вимогам.

TEPCO заявляє, що компенсує втрати заявникам, які зазнали зниження продажів або цін на морські й сільськогосподарські продукти харчування, а також витрати, спричинені призупиненням їхнього імпорту іншими країнами.

Читайте також: В Японії не виявили підвищення рівня радіації океану поблизу АЕС у Фукусімі

У першу чергу йдеться про Китай, найбільшого імпортера японських морепродуктів, який призупинив увесь їхній імпорт від 24 серпня, коли почалося скидання очищеної води з АЕС у Фукусімі.

Як повідомляв Укрінформ, компанія-оператор Tokyo Electric Power Company Holdings Inc (TEPCO) 5 жовтня розпочне процес скидання в океан другої партії очищеної води з АЕС «Фукусіма-1».

З початку скидання очищеної води TEPCO, Міністерство навколишнього середовища Японії та МАГАТЕ здійснюють постійний моніторинг стану морської води поблизу атомної станції. За цей період підвищення радіаційного фону океану не зафіксовано, й так само не виявлено перевищення допустимого рівня концентрації тритію, який залишається у воді після всіх етапів її очищення й потрапляє в океан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-