В Японії не виявили підвищення рівня радіації океану поблизу АЕС у Фукусімі

В Японії не виявили підвищення рівня радіації океану поблизу АЕС у Фукусімі

Укрінформ
Міністерство охорони навколишнього середовища Японії стверджує, що скидання в океан очищеної води зі зруйнованої АЕС «Фукусіма-1» не привело до підвищення радіоактивного стану морської води поблизу станції.

Про це повідомляє з посиланням на дані відомства NHK, передає Укрінформ.

Фахівці міністерства, які провели чергове, вже четверте, щотижневе дослідження зразків морської води навколо станції встановили, що вміст тритію в ній залишається нижче допустимого рівня.

Цього разу зразки збирали поблизу узбережжя префектури Фукусіма впродовж трьох днів в одинадцяти різних місцях як біля точки виходу води в океан, так і далі від неї. Найвіддаленіше місце було приблизно за 40 кілометрів від берега.

У Міністерстві стверджують, що концентрація тритію в усіх 11 точках виявилася нижчою за максимально допустимий рівень у 10 беккерелів на літр.

Результати попередніх досліджень, проведених 27 серпня, 1 та 11 вересня також засвідчили рівень тритію нижче допустимого рівня.

У відомстві зазначили, що продовжать моніторинг рівня тритію раз на тиждень та будуть інформувати громадськість про результати.

Компанія-оператор АЕС у Фукусімі TEPCO планує провести ще три цикли скидання води до кінця березня наступного року. Другий раунд планується розпочати після завершення перевірки системи очищення води, що триває нині.

АЕС «Фукусіма-1» зазнала потрійної катастрофи під час землетрусу та цунамі 2011 року. Вода, що використовується для охолодження розплавленого ядерного палива, та дощові і ґрунтові води зберігаються в спеціальних резервуарах на території станції.

Перед скиданням в океан вода проходить кілька етапів очищення, в ході яких видаляється більшість радіоактивних речовин, окрім тритію, який не становить загрози людям і навколишньому середовищу.

Читайте також: Китай відмовився долучитися до моніторингу радіаційного фону океану біля АЕС у Фукусімі – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Токійська електроенергетична компанія TEPCO, оператор пошкодженої японської АЕС «Фукусіма-1», 11 вересня оголосила про завершення першого етапу скидання в океан очищеної від радіоактивних елементів води з атомної електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-