Дуда ознайомився із ситуацією на стику кордонів Польщі, України й Білорусі

Дуда ознайомився із ситуацією на стику кордонів Польщі, України й Білорусі

Фото, відео
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда побував на стику кордонів РП, України і Білорусі та ознайомився з ситуацією на кордоні.

Про це у соцмережі X повідомила канцелярія президента Польщі, передає Укрінформ.

“Президент Анджей Дуда відвідав ділянку державного кордону – стик кордонів Польщі, Білорусі та України. Там він зустрівся з працівниками Прикордонної служби, поліції та військовими, які виконують завдання з охорони державного кордону”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Дуда, який прибув у супроводі глави МВС й адміністрації РП Маріуша Камінського і голови Бюро національної безпеки країни Яцека Сєвєри, отримав інформацію про поточну ситуацію на кордоні з Україною та Білоруссю.

Польський лідер також нагородив силовиків, які постраждали внаслідок агресії з боку нелегальних мігрантів, що намагалися проникнути з території Білорусі. 

Стик кордонів України, Польщі й Білорусі було офіційно визначено в межах тристоронньої міжурядової угоди від 2013 року. Її позначено прикордонним знаком "Буг".

Читайте також: Дуда натякнув, що Польща і надалі передаватиме Україні зброю

Як повідомлялося, торік Польща побудувала фізичне та електронне загородження на кордоні з Білоруссю, з боку якої від 2021 року спостерігається штучно створений міграційний тиск з використанням великої кількості нелегалів із країн Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-