Дуда натякнув, що Польща і надалі передаватиме Україні зброю

Дуда натякнув, що Польща і надалі передаватиме Україні зброю

Укрінформ
Польща і надалі виконуватиме свої зобов’язання по оборонних контрактах з Україною, а також передаватиме Києву стару зброю, яку зніматиме з озброєння власної армії.

Про це в інтерв’ю телеканалу TVN24 зазначив президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

Як підкреслив польський лідер, слова глави польського уряду Матеуша Моравецького про те, що Польща зараз не передає зброю Україні були інтерпретовані у “найгірший з можливих способів”.

Читайте також: Польща зараз не передає зброю Україні - Моравецький

Він пояснив, що слова польського прем’єра стосувалися нового озброєння, яке Польща купує для своєї армії.

“На мій погляд, прем’єр-міністр просто сказав: ми не передамо Україні ту нову зброю, яку зараз закуповуємо в рамках модернізації польської армії”, - зауважив Дуда.

Читайте також: Польща не гальмуватиме роботу хабу в Жешуві з постачання зброї Україні - прем’єр

Він додав, що Польща не може зараз передавати Україні нову зброю, яку сама за мільярди доларів купує для модернізації власної армії. Польський лідер додав, що він сам би був противником передачі зброї, яку Польща купує у США чи Південної Кореї, зокрема системи Patriot, HIMARS тощо.

Водночас, він зазначив, що Польща має діючі контракти з Україною, зокрема на поставки САУ Krab.

“Ми повинні виконати цей контракт і ми весь час це робимо”, - заявив Дуда.

Читайте також: Дуда закликає шукати «золоту середину» у суперечці з Україною щодо збіжжя

Президент Польщі зазначив, що в міру того, як Варшава отримуватиме нове озброєння зі США та Південної Кореї, Польща поступово передаватиме Україні зброю, яка ще залишається на складах. Він зауважив, що, можливо, озброєння, яка зніматиметься з обліку польської армії “передаватиметься Україні, яка це робилося донині у контексті передачі пострадянського озброєння".

Читайте також: Подоляк каже, що Польща і надалі підтримуватиме Україну

Як відомо, в середу глава польського уряду Моравецький заявив, що Варшава зараз не передає зброї Києву, оскільки сама здійснює масштабне озброєння і модернізацію своєї армії.

Як відомо, Польща у початковий період війни передала Україні значну кількість озброєння і військової техніки, зокрема танки Т-72, PT-91 Leopard 2, CАУ Krab, БТРи Rosomak тощо на загальну суму приблизно 3 млрд $.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-