Швейцарія передасть Німеччині частину своїх танків за умови, що їх не направлять в Україну - ЗМІ

Швейцарія передасть Німеччині частину своїх танків за умови, що їх не направлять в Україну - ЗМІ

Укрінформ
Парламент Швейцарії схвалив передачу Німеччині 25 танків Leopard 2 з власних запасів, але за умови, що вони не будуть надалі передані Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Neue Zuericher Zeitung.

Нижня палата парламенту Швейцарії погодилася, що 25 списаних танків Leopard 2 зі складу швейцарської армії можуть бути продані німецькій компанії Rheinmetall, - інформує видання.

Умовою, однак є те, що бойові танки не передадуть Україні. Німеччина та інші члени НАТО планують поповнити свої запаси після передачі танків Києву.

Загалом влітку в Швейцарії було списано 96 основних бойових танків Leopard 2 із 134.

Міністр оборони країни Віола Амхерд сказала під час дебатів: «З точки зору закону про нейтралітет це можливо, а з точки зору політики нейтралітету, ...це в інтересах Швейцарії…Таким чином можна зробити внесок у безпеку Європи, а отже, і Швейцарії".

Читайте також: Швейцарія і НАТО уклали угоду про співпрацю до 2024 року

У лютому уряд Німеччини звернувся до Швейцарії з проханням про танки. Вони мають бути модернізовані та використані в країнах НАТО для заповнення прогалин, які виникли через поставки зброї в Україну. Німеччина запевнила Швейцарію, що танки не підуть в Україну.

Як повідомлялося,, Швейцарія, посилаючись на свій нейтральний статус, вже кілька разів блокувала передачу Україні навіть техніки третіх країн, в якій використовувалися швейцарські запчастини.

Фото: Peter Klaunzer / Keystone

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-