Більшість європейців підтримують допомогу Україні та санкції проти РФ

Більшість європейців підтримують допомогу Україні та санкції проти РФ

Опитування
Укрінформ
Результати соцопитування статистичної служби Eurobarometer засвідчили триваючу широку підтримку європейцями заходів Євросоюзу у відповідь на російське вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Європейці продовжують підтримувати Україну та українців.

Зазначається, що 86% респондентів схвалюють те, що ЄС продовжує надавати гуманітарну підтримку людям, які постраждали від війни, 77% погоджуються приймати в ЄС людей, які тікають від війни, 71% підтримують введення економічних санкцій проти Росії.

Близько двох третин європейців, відповідно 67% і 65%, вважають, що ЄС має підтримувати шлях України до євроінтеграції та її інтеграцію до єдиного ринку.

Читайте також: Більшість республіканських кандидатів у президенти США підтримали військову допомогу Україні

Нарешті, 65% виступають за фінансову та економічну підтримку України, а 57% вважають, що ЄС має закупляти й постачати військове обладнання для України та навчати українських солдатів.

Опитування Flash Eurobarometer про виклики та пріоритети ЄС у 2023 році було проведено в 27 країнах-членах між 24 та 31 серпня 2023 року. 26 514 громадян ЄС були опитані онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, у травні опитування Flash Eurobarometer показало, що 80% європейців підтримують фінансову допомогу Україні й санкції проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-