Крани БРІКС закликали до вирішення «конфлікту в Україні» через діалог та дипломатію

Крани БРІКС закликали до вирішення «конфлікту в Україні» через діалог та дипломатію

Декларація
Укрінформ
Країни-учасниці БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка) закликали до мирного вирішення «конфлікту» в Україні через діалог та дипломатію.

Про це йдеться в підсумковій декларації, ухваленій за підсумками саміту лідерів БРІКС у Йоганнесбурзі, Південна Африка, передає Укрінформ.

«Ми нагадуємо про наші національні позиції щодо конфлікту в Україні та навколо неї, висловлені на відповідних форумах, включаючи Раду безпеки ООН та Генеральну асамблею ООН. Ми з вдячністю відзначаємо відповідні пропозиції про посередництво та добрі послуги, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту за допомогою діалогу та дипломатії, включаючи Миротворчу місію африканських лідерів та пропонований нею шлях до миру», – йдеться у декларації.

Яким чином, із задіянням яких міжнародних механізмів реалізувати цей заклик до мирного врегулювання, в БРІКС не пояснюють.

У документі також відсутня згадка про так званий мирний план Китаю з 12 пунктів, оприлюднений Пекіном у лютому на річницю початку російського вторгнення, який, за оцінками експертів, більше відповідає загарбницьким планам Москви, ніж відновленню суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також: До БРІКС вирішили запросити ще шість країн

Як повідомляв Укрінформ, 15-й саміт лідерів країн БРІКС проходить 22-24 серпня у Південній Африці в місті Йоганнесбург за участю президентів ПАР Сиріла Рамафоси, лідера Китаю Сі Цзіньпіна, Бразилії – Лула да Сілви та прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Росію представляв міністр закордонних справ Сергій Лавров, оскільки президент країни-агресорки Володимир Путін, оголошений Міжнародним кримінальним судом у розшук за підозрою у воєнних злочинах, не приїхав до ПАР, побоюючись бути заарештованим.

Країни БРІКС поділяють спільне прагнення змінити глобальний порядок, у якому домінують заможні західні держави, таким чином, щоб він краще відображав їхні інтереси та зростання впливу країн, що розвиваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-