До БРІКС вирішили запросити ще шість країн

До БРІКС вирішили запросити ще шість країн

Укрінформ
Група країн БРІКС вирішила запросити Аргентину, Єгипет, Іран, Ефіопію, Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати стати новими членами блоку.

Про це у четвер заявив президент ПАР Сиріл Рамафоса, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Дебати щодо розширення блоку БРІКС, до складу якого входять Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР, очолювали порядок денний триденного саміту в Йоганнесбурзі, який завершився в четвер.

Хоча всі члени БРІКС публічно висловили підтримку розширення блоку, серед лідерів існували розбіжності щодо того, наскільки і як швидко, пише агентство.

Членство шести країн розпочнеться з 1 липня 2024 року.

Читайте також: Сі Цзіньпін на саміті БРІКС запевнив, що китайська економіка залишається стійкою

Як повідомляв Укрінформ, 22-24 серпня у Південній Африці в місті Йоганнесбург розпочався 15-й саміт лідерів країн БРІКС – Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки.

У саміті взяли участь президенти ПАР Сиріл Рамафоса, Китаю - Сі Цзіньпін, Бразилії - Лула да Сілва та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Росію представляв міністр закордонних справ Сергій Лавров, оскільки президент країни-агресорки Володимир Путін, оголошений Міжнародним кримінальним судом у розшук за підозрою у воєнних злочинах, не приїхав до ПАР, побоюючись бути арештованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-