Польща планує відправити до кордону з Білоруссю близько 10 тисяч військових

Польща планує відправити до кордону з Білоруссю близько 10 тисяч військових

Укрінформ
Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив у четвер, що Польща планує перекинути до кордону з Білоруссю до 10 тисяч додаткових військових для підтримки Прикордонної служби.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Близько 10 тисяч військових перебуватимуть на кордоні, із них 4 тисячі будуть безпосередньо підтримувати Прикордонну службу, а 6 тисяч будуть у резерві», – сказав він.

«Ми пересуваємо армію ближче до кордону з Білоруссю, щоб відлякати агресора, щоб він не наважився на нас напасти», - додав Блащак.

Як повідомлялося, Польща має намір найближчим часом майже вдвічі збільшити кадрову армію на тлі активності бойовиків із ПВК «Вагнер» та російських військ у Білорусі.

1 серпня два білоруські гелікоптери, які проводили навчання поблизу кордону, порушили повітряний простір Польщі.

Читайте також: Польща надала Білорусі докази порушення кордону військовими гелікоптерами

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак скликав Комітет з питань національної безпеки і оборони. Він розпорядився збільшити кількість військових на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, зокрема бойові гелікоптери. Про інцидент повідомили в НАТО.

У Міноборони також нагадали, що останнім часом Москва та Білорусь активізували гібридну діяльність проти Польщі.

Читайте також: Польща може закрити рух залізницею з Білоруссю

Голова Комітету національної безпеки та оборони Сейму Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що закриття деяких пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю – "лише питання часу".

Заступник міністра внутрішніх справ Мацей Васік заявив у середу, що Польща відправить 2000 військових на кордон із Білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-