Польща може закрити рух залізницею з Білоруссю

Польща може закрити рух залізницею з Білоруссю

Укрінформ
Польща закриє всі прикордонні переходи з Білоруссю, зокрема залізничні, якщо провокації режиму Лукашенка триватимуть.

Про це РАР сказав заступник глави МВС Польщі Мацей Вонсік, передає Укрінформ.

Вонсік послався на висновки після розмови голови МВСіА Польщі Маріуша Камінського з очільницею МВС Литви Агне Білотайте, яка стосувалася механізму, який буде застосований у разі можливого закриття всіх прикордонних переходів з Білоруссю та ізоляції режиму Лукашенка.

На запитання журналістів, чи означає цей механізм, що Польща і Литва одночасно закриють весь кордон з Білоруссю, заступник міністра відповів: «Саме так він і має працювати».

«Якщо Білорусь дозволяє собі занадто багато, якщо ці провокації стають все більш і більш настирливими, то ми повинні реагувати разом – і, я сподіваюся, Латвія також приєднається, адже литовці повинні розмовляти з латвійцями з цього приводу – для того, щоб домогтися повної ізоляції Білорусі», – сказав Вонсік.

Як він зазначив, також йдуть розмови про закриття залізничних переходів.

Читайте також: Латвія посилює охорону свого кордону з Росією та Білоруссю

«Ми розуміємо, що значна частина торгівлі, в тому числі польської, йде саме цим шляхом, китайська також. Я думаю, що китайці повинні будуть надіслати правильний сигнал Лукашенку, щоб він не робив дій, від яких вони постраждають», - підкреслив Вонсік.

Польща на кордоні з Білоруссю наразі має автомобільний перехід у Тересполі, де відбувається пасажирський рух, вантажний перехід у Кукуриках, але лише для перевізників із країн ЄС, та залізничні переїзди.

Призупинено, зокрема, роботу прикордонного переходу в Кузниці. Він був закритий понад два роки тому через міграційний тиск, спричинений діями режиму Лукашенка. Після того, як білоруський суд засудив активіста польської меншини, журналіста Анджея Почубота до восьми років ув’язнення в колонії суворого режиму, Польща призупинила роботу прикордонного пункту «Бобровиці».

Читайте також: Польща відправить на кордон з Білоруссю дві тисячі військових

Цього тижня влада Литви оголосила про закриття двох із шести пунктів пропуску на кордоні із Білоруссю найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-