Канадський омбудсмен розслідує, чи використовувала Nike примусову працю в Китаї

Канадський омбудсмен розслідує, чи використовувала Nike примусову працю в Китаї

Укрінформ
Канадський омбудсмен з питань відповідального підприємництва почала розслідування щодо компаній Nike та Dynasty Gold - їх підозрюють у причетності до використання примусової праці в Китаї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила омбудсмен Шері Меєргофер.

“Я вирішила розпочати розслідування на підставі цих підозр, аби встановити факти та рекомендувати вжити належних заходів. Я не прогнозую наперед висновки розслідувань. Ми дочекаємося результатів та опублікуємо підсумковий звіт із моїми рекомендаціями”, - сказала Меєргофер.

Скаргу на обидві компанії ще в червні минулого року до офісу омбудсмена подали 28 недержавних організацій. Вони заявили, що Nike та Dynasty Gold, яка володіє копальнею у Китаї, підозрюються в оплаті послуг місцевих компаній, котрі використовують примусову працю уйгурів - однієї із національних меншин Китаю.

У Nike раніше заявили, що розірвали усі відносини із постачальником, про якого йдеться, та проводять детальний аналіз усіх контрактів, аби уникнути повторення подібного.

Читайте також: Журналісти опублікували фото уйгурів, яких тримають у китайських «таборах перевиховання»

“Наше завдання - чесно й неупереджено реагувати на скарги стосовно дотримання прав людини, аби допомогти постраждалим і зміцнити практики відповідального підприємництва залучених компаній”, - зазначила Меєргофер.

Як повідомлялося, ООН опублікувала звіт, де різко критикувалося ставлення офіційного Пекіна до майже 10 млн мусульман-уйгурів, які живуть на заході Китаю. На думку авторів звіту, жорстока політика асиміляції цього народу може становити злочин проти людяності. Утім, у Пекіні постійно відкидають обвинувачення у використанні примусової праці уйгурів та неналежному дотриманні їхніх прав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-