Південна Корея закликає створити систему колективної безпеки для протидії ракетній загрозі КНДР

Південна Корея закликає створити систему колективної безпеки для протидії ракетній загрозі КНДР

Укрінформ
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль закликав Японію, Австралію та Нову Зеландію спільно з НАТО створити систему колективної безпеки в Азійсько-Тихоокеанському регіоні для протидії ракетній загрозі Північної Кореї.

Про це він заявив на полях саміту НАТО у Вільнюсі, коментуючи сьогоднішній запуск КНДР балістичної ракети великої дальності, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

Під час зустрічі з лідерами формату AP4, до якого входять Південна Корея, Японія, Австралія та Нова Зеландія, Юн сказав: «Я вважаю, що ми, AP4, маємо об’єднатися з НАТО і створити міцну систему колективної безпеки».

На його думку, країни AP4 повинні посилити співпрацю з Альянсом і взяти на себе провідну роль у регіональній безпеці в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда підтримав пропозицію і рішуче засудив запуск північнокорейської ракети, назвавши його загрозою міжнародному миру та стабільності. Він висловив сподівання на спільну з іншими трьома країнами відповідь на такі дії Пхеньяна.

Читайте також: Президент Південної Кореї наголосив на необхідності більш жорсткої політики щодо КНДР

Своєю чергою прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе боку назвав Північну Корею порушником Статуту ООН.

«Ми знову побачили обурливий нічний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Північною Кореєю. У цей час ми особливо підтримуємо наших друзів у Південній Кореї», - сказав він.

Подібну заяву зробив і прем’єр-міністр Нової Зеландії Кріс Гіпкінс, додавши, що на цей саміт НАТО у Вільнюсі лідери зібралися в дуже складний для світу час на тлі низки складних світових проблем, зокрема війни Росії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея 12 липня здійснила черговий запуск балістичної ракети великої дальності у напрямку акваторії Японського моря.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-