Глава Мінфіну США застерегла Китай від допомоги Росії у війні

Глава Мінфіну США застерегла Китай від допомоги Росії у війні

Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен у ході візиту до Китаю застерегла китайських високопосадовців від надання Росії допомоги у війні проти України чи сприяння Москві в ухиленні від санкцій.

Про це вона сказала на пресконференції в посольстві Сполучених Штатів у Пекіні, передає Укрінформ із посиланням на Держказначейство США.

Як зазначили у відомстві, під час зустрічей із китайськими офіційними особами глава Мінфіну США також обговорювала розв’язану Росією війну проти України та її руйнівні наслідки для всього світу.

«Я наголосила на важливості припинення жорстокої і незаконної війни Росії проти України», - сказала Єллен.

Читайте також: Китай зацікавлений у збереженні антизахідного режиму в Росії – експерт

Вона підкреслила, що Сполучені Штати уважно стежать за внутрішньою ситуацією в Росії, а їхня рішучість продовжувати підтримку України залишається незмінною.

При цьому Єллен застерегла китайську сторону від допомоги Москві у війні чи підтримці її спроб обходити санкції.

«Я наголосила на тому, що важливо, аби китайські компанії уникали надання Росії матеріальної підтримки або допомагали в ухиленні від санкцій», - заявила вона.

Читайте також: Прем’єр Китаю на зустрічі з міністром фінансів США закликав «працювати разом»

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна робоча група щодо санкцій проти Росії, яку очолюють керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI) Посол Майкл Макфол, представила новий документ щодо посилення санкцій проти російського ВПК.

У ньому надано докладні рекомендації щодо того, як зупинити потрапляння критично важливих ракетних компонентів із демократичних держав до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-