Штати продадуть Польщі інтегровану систему бойового управління протиракетної оборони IAMD

Штати продадуть Польщі інтегровану систему бойового управління протиракетної оборони IAMD

Укрінформ
Державний департамент США схвалив можливість продажу Польщі інтегрованої системи бойового управління протиповітряної та протиракетної оборони (IAMD) і пов'язаного з нею обладнання орієнтовною вартістю 15 млрд доларів.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США, поширене у середу.

Того ж дня агентство поінформувало про це Конгрес.

У рамках угоди Польща має намір закупити IAMD з підтримкою PATRIOT-3+ із модернізованими датчиками й компонентами, зокрема 48 пускових установок PATRIOT M903, до 644 ракет PATRIOT Advanced Capability, 48 мережевих комплектів інтерфейсу пускової установки, 12 датчиків протиповітряної та протиракетної оборони нижнього рівня і 12 тактичних енергетичних систем для них. Також передбачено закупівлю іншого обладнання для налагодження, випробування та ремонту IAMD.

Читайте також: Зеленський обговорив з Байденом розширення оборонної співпраці України та США

Основними підрядниками названо корпорацію Raytheon, компанію Lockheed-Martin, ще один виробник оригінального обладнання буде обраний для розробки й виготовлення генераторних установок для енергетичних систем.

Читайте також: Німеччина передає Україні 64 ракети для Patriot

Зазначається, що таким чином США підвищує безпеку союзника по НАТО, «який є рушійною силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-