Уряд Бельгії закупить боєприпаси для України на €32 мільйони – ЗМІ

Уряд Бельгії закупить боєприпаси для України на €32 мільйони – ЗМІ

Укрінформ
Федеральний уряд Бельгії ухвалив рішення виділити 32,4 мільйона євро для закупівлі боєприпасів для Збройних сил України.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на бельгійське видання HLN, таке рішення було ухвалене сьогодні Радою міністрів Бельгії.

«Федеральний уряд закуповує боєприпаси на суму 32,4 мільйона євро для Збройних сил України. Це було вирішено Радою міністрів у п’ятницю, про що розповіла міністр оборони Людвін Дедондер. Це стосується боєприпасів калібру 105 мм, які будуть закуповуватися у бельгійської промисловості та будуть доставлені так швидко, як це можливо. Ця закупівля є частиною чотирнадцятого пакету військової допомоги, яку Бельгія надає для України. Згаданий пакет допомоги Бельгії для України в цілому дорівнює 92 мільйонам євро.

Як зазначає видання, з початку конфлікту Міністерство оборони Бельгії вже поставило в Україну зброю та військове обладнання на суму 306 мільйонів євро, а також пальне на суму 41 мільйон євро. На додаток, бельгійська армія провела тренування для 700 українських військовослужбовців.

Читайте також: Кулеба обговорив зі Столтенбергом рух України до НАТО та поставки боєприпасів

Крім того, як повідомляє видання, Бельгія входить до «авіаційної коаліції» для України, та бере участь у підготовці українських пілотів для використання бойових літаків F-16.

Як повідомлялося, раніше Міністерство оборони та Міністерство закордонних справ Бельгії вимагали від української сторони роз’яснень, яким чином бельгійська стрілецька зброя, що була призначена для використання на території України для захисту від російського вторгнення, могла потрапити в руки бійців із складу укомплектованих громадянами Росії збройних формувань, що розпочали операції на території Російської Федерації у прикордонних з Україною районах.

Фото: Міноборони США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-