Кулеба обговорив зі Столтенбергом рух України до НАТО та поставки боєприпасів

Кулеба обговорив зі Столтенбергом рух України до НАТО та поставки боєприпасів

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили рух України до членства в Альянсі, забезпечення військ боєприпасами та надання гуманітарної допомоги постраждалим від знищення росіянами Каховської ГЕС.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері за підсумками переговорів із генсеком Альянсу, передає Укрінформ.

«Я мав розмову з Єнсом Столтенбергом щодо майбутнього саміту НАТО. Загалом для членів Альянсу є сенс зробити рішучий крок до членства України. Ми не прагнемо військ НАТО на полі бою, щоб покласти край цій війні. Ми прагнемо отримати найкращі гарантії для запобігання майбутнім війнам», - зазначив міністр.

Кулеба також наголосив, що “потрібна ясність” щодо членства в НАТО, оскільки за п’ятнадцять років після 2008 року реальність кардинально змінилася, і підхід НАТО також має змінитися.

За словами глави МЗС, разом зі Столтенбергом вони також зосередили увагу на стабільних поставках артилерійських боєприпасів для забезпечення ефективності контрнаступальних операцій України.

Читайте також: Вступ до НАТО є найкращою гарантією безпеки для України – Президент

Крім того, як повідомив Кулеба, щоб полегшити кризу, спричинену руйнуванням Росією Каховської греблі, Столтенберг пообіцяв, що для надання гуманітарної допомоги будуть використані механізми НАТО. “У зв'язку з цим він очолить завтра екстрене засідання Комісії Україна-НАТО, скликане на моє прохання”, - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених сіл.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-