СКУ закликав діаспору до участі в міжнародному проєкті пам’яті про Голодомор

СКУ закликав діаспору до участі в міжнародному проєкті пам’яті про Голодомор

Укрінформ
Світовий конгрес українців приймає заявки на проєкт Мережі нащадків Голодомору СКУ «Ми пам’ятаємо», покликаний документувати свідчення трагедії – радянського геноциду українського народу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ

Організатори закликають молодь доєднуватись, аби допомогти зберегти пам’ять про Голодомор 1932-33 років. 

«Ми хочемо, щоб молодь пам’ятала про правдиву історію Голодомору-геноциду. І (цей проєкт – Ред.) важливий сьогодні, тому що Росія знову вчиняє геноцид проти української нації – з тих самих причин, з яких вона чинила в 1932-33 роках. Ми маємо багату історію, а вона [Росія] хоче це вкрасти в нас, тому що вона не може пишатися своєю, вона повинна встидатися своєї історії», – наголосила голова глобальної Мережі нащадків Голодомору Оля Сорока. 

Участь в «Ми пам’ятаємо» можуть взяти учні 8-12 класів. Школярів запрошують взяти інтерв’ю з нащадком свідка Голодомору та дізнатися про досвід їхніх родин під час цього трагічного періоду історії. 

«Запишіть 5-10-хвилинне відеоінтерв’ю з нащадком (можна українською чи англійською мовою), аби зберегти спогади та історії, що передаються поколіннями. Кожен поданий матеріал буде відзначений на вебсторінці Мережі нащадків Голодомору», – повідомили організатори проєкту.

Роботи можна подавати до 31 липня. Вибрані записи покажуть на «Контакті Next Gen», українській телепрограмі для молоді в Торонто. Крім того, ці інтерв’ю зберуть у професійно створене відео на честь 90-х роковини Голодомору, яке поширять в десятках країн цієї осені.

«Це виняткова можливість для вас поєднатися з історією особистим і значущим способом. Отримайте глибше розуміння спадщини України та сприяйте збереженню історій стійкості та виживання», – додають організатори «Ми пам’ятаємо».

Більше інформації про проєкт можна дізнатися за посиланням

Нагадаємо, Світовий конгрес українців оголосив про початок проєкту «Ми пам’ятаємо» у травні 2023 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-