На Донеччині затримали інформаторку ФСБ, яка «‎зливала» позиції українських захисників

На Донеччині затримали інформаторку ФСБ, яка «‎зливала» позиції українських захисників

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила ще одну ворожу інформаторку у прифронтових районах Донеччини. Зловмисниця відстежувала маршрути переміщення сил ЗСУ на Слов’янському і Краматорському напрямках.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки масованих повітряних ударів по пунктах базування Сил оборони та маршрутах руху військових колон.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у Краматорському районі під час спроби передачі закритих відомостей агресору. У неї вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російською спецслужбою.

За даними слідства, затриманою виявилась 49-річна місцева жителька. У грудні 2022 року її залучив до негласної співпраці кадровий співробітник ФСБ.

У поле зору окупантів жінка потрапила через свої неодноразові антиукраїнські висловлювання в забороненій соцмережі «Одноклассники». На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ

25 травня 2023 року прихильниця окупантів передавала представнику держави-агресора інформацію, яка стосувалася місць розташування підрозділів ЗСУ в м. Слов’янськ, уточнили в Офісі Генпрокурора. Для зв’язку жінка використовувала месенджер Телеграм.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Їй загрожує покарання у вигляді ув’язнення на строк від 8-ми до 12-ти років. Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, суд за матеріалами Служби безпеки України призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі зраднику, який підняв російський прапор над містом Вовчанськ Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-