Шольц різко відповів проросійським мітингувальникам, які намагалися його освистати

Шольц різко відповів проросійським мітингувальникам, які намагалися його освистати

Відео
Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко відповів проросійським мітингувальникам, які спробували звинуватити його у «розпалюванні війни» через військову допомогу Україні з боку Берліна.

Про це повідомляє Bild, передає Укрінформ.

«Шольц у відповідь нагадав, що війну розпалив російський диктатор Володимир Путін, відправивши сотні тисяч своїх військових намагатись окупувати Україну», - йдеться у повідомленні. 

У німецькому місті Фалькенз проходив Європейський фестиваль Соціал-демократичної партії Німеччини, і коли Шольц виступав зі сцени, близько сотні людей намагалися його освистати, вигукуючи "розпалювач війни", "брехун" та "бандит". Вони заявляли, що хочуть "миру без зброї" і кричали канцлеру: "Йди геть!".

У деяких із присутніх на одязі була "антивакцинаторська" і російська символіка.

Коли Шольц вийшов на сцену, він сказав: "Дорогі крикуни, ласкаво просимо на цей фестиваль демократії і цей фестиваль Європи <...> Розпалювач війни – це Путін, він вторгся в Україну з 200 000 солдатів <...> Путін хоче знищити і завоювати Україну".

Читайте також: Західна зброя має використовуватися тільки на території України - Шольц

Канцлер вважає, що "крикуни" визнали б Путіна розпалювачем війни і озвучили б це, "якби був хоч якийсь розум у голові".

Шольц сказав, що не бачить альтернативи підтримці України зброєю: "Так, це необхідно, якщо на країну напали, то вона має бути здатною захистити себе, що ще? [Путін] убив безліч мирних, у тому числі дітей та старих людей. Це вбивство. Ця агресивна війна загрожує миру та свободі".

Прем'єр-міністр Бранденбурга Дітмар Войдке, який теж був на сцені, заявив, що цей мітинг насправді мав би бути на Червоній площі у Кремлі.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц перед початком саміту Європейської політичної спільноти у Кишиневі заявив, що Німеччина, яка вже надає вагому підтримку Україні, зробить свій внесок і у забезпечення мирного порядку після війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-