В ЗСУ розповіли, як ховатимуть F-16 від російських ракетних ударів

В ЗСУ розповіли, як ховатимуть F-16 від російських ракетних ударів

Укрінформ
Заховати винищувачі F-16 на території України так, аби російські ракети та дрони їх не дістали, не вийде, а тому треба шукати комплексний підхід, маскувати і розосереджувати їх, переміщуючи з аеродрому на аеродром.

Про це у ексклюзивному інтерв'ю Донбас Реалії розповів начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов, передає Укрінформ.

Військовий також наголосив, що після того, як літаки передадуть Україні, «треба буде використати частину зенітних ракетних комплексів для прикриття цих аеродромів».

«Бо противник, дізнаючись про те, що в нас стоїть щось нове і потужне, звичайно, буде намагатися це розвідати і завдати удару. Ми це розуміємо, і підрозділи будуть розосереджені, однозначно. І будемо намагатися прикрити аеродроми, де будуть ці літаки, щоб мінімізувати можливі втрати», – підсумував він.

Читайте також: Хоча б 3-4 ескадрильї F-16: начальник авіації розповів, як Україна може отримати перевагу у повітрі

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками засідання «Рамштайн-12» заявив, що Данія й Нідерланди наступного місяця у взаємодії зі США почнуть розробляти навчальну базу для комплексної підготовки українських пілотів, свій внесок запропонували також Норвегія, Бельгія, Португалія й Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-